Ana içeriğe atla

Doğal kaynakların kullanımı konusunda bilinçli davranmanın öneminin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir kampüs yaşamını desteklemektedir. ASBÜ’nün bu alanda iki ana hedefi vardır: Öncelikle sürdürülebilir, çevreye duyarlı bir kampüs oluşturmak. İkinci olarak, sosyal bilimler odaklı bir üniversite olarak sürdürülebilir uygulamalar hakkında sosyal araştırmalar yapmak ve bu alanda sadece öğrencileri değil toplumu da bilinçlendirecek projeler üretmektir.

Üniversitenin bu vizyonu çevresinde şekillenen “Yeniden Kullan: Ekolojik Bilinci Geliştirme ve Sosyal Paylaşım Projesi” modern yaşamdaki tüketim alışkanlıklarının ekolojik sistemdeki etkileri üzerinde farkındalık yaratmayı ve alternatif tüketim modellerini teşvik etmeyi hedefleyen bir proje olarak ortaya çıktı. Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Nagihan Gür ve Dr. Sevim Kebeli’nin 2017 yılında başlattığı; daha sonra Dr. Gür ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Nihal Tekin tarafından yürütülen bu sosyal sorumluluk projesi, gösterişçi tüketim kültürünün ekolojik zararlarına dikkat çekmeyi ve ikinci el eşya tüketimini özendirmeyi amaçlamaktadır.